Hoppa till innehåll

Viktig Information till Alla Boende

Kära Boende,

Vi vill uppmärksamma er på en viktig säkerhetsåtgärd som ni bör vara medvetna om. Det har nyligen rapporterats att det dyker upp lövhögar och pennor utanför entrédörrar i vårt område. Detta kan verka harmlöst vid första anblicken, men det finns en risk att dessa objekt används av kriminella för att övervaka våra bostäder.

Vad Betyder Lövhögarna och Pennorna?

Kriminella använder ibland lövhögar, pennor, eller andra markeringar för att identifiera om ett boende är tomt. Genom att placera lövhögar vid entrédörren och en penna ovanför namnskylten kan de se om dessa objekt rörs eller förblir orörda över tid. Om lövhögarna och pennorna inte flyttas, kan det indikera att ingen är hemma, vilket gör bostaden till ett potentiellt mål för inbrott.

Vad Kan Du Göra?

För att skydda dig själv och ditt hem rekommenderar vi följande åtgärder:

  1. Var Uppmärksam: Var medveten om ovanliga högar av löv, pennor eller andra objekt som dyker upp vid din entrédörr.
  2. Flytta Löven och Pennorna: Om du ser en lövhög eller en penna vid din dörr, ta bort dem omedelbart. Genom att göra detta förhindrar du att kriminella kan använda dem för att övervaka din bostad.
  3. Informera Grannar: Prata med dina grannar om detta fenomen så att alla i området är medvetna och kan agera snabbt.
  4. Rapportera: Om du misstänker att lövhögar eller pennor används för övervakning, rapportera det till polisen och informera vår bostadsförening.

Stärk Gemenskapens Säkerhet

Genom att samarbeta och vara uppmärksamma kan vi göra vårt område säkrare för alla. Tillsammans kan vi förhindra att våra hem blir mål för kriminella aktiviteter.

Vi tackar er för er uppmärksamhet och för ert samarbete i att hålla vårt boendeområde tryggt. Om ni har några frågor eller behöver ytterligare information, tveka inte att kontakta oss.

Vänliga hälsningar,
Styrelsen